Otvorenje izložbe “Harmonija pokreta”

U sklopu ovogodišnjeg Multipaka u srijedu 24.5. s početkom u 19.00 h u Muzeju grada Pakraca, otvaramo likovnu izložbu akademske slikarice iz Siska, Kristine Mareković, pod nazivom „Harmonija pokreta“. Kristina je umjetnica mlađe generacije, a diplomirala je 2008. godine smjer slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje su joj predavali akademski slikari i profesori Duje Jurić, Nikola Koydl ali i majstorica slikarstva Jadranka Fatur.

U zaokruživanju desetogodišnjeg poziva slikarice koja je i ljubiteljica uljane boje nastao je njezin posljednji ciklus pod nazivom „Harmonija pokreta“. Slike prikazuju razne stilove plesa, odnosno harmoniju pokreta za svaki od stilova plesa. Kako je ples u osnovi ritmičko pokretanje tijela prema ritmu glazbe ili bez nje, u paru ili pojedinačno, upravo je ljepota ljudskog tijela u Kristininom fokusu. Ljudsko tijelo u njezinom je opusu nositelj umjetničke interpretacije plesa. Ciklus „Harmonija pokreta“ ukazuju i na Kristininu fascinaciju i poznavanje anatomije ljudskog tijela, forme i elemenata. Ova likovna izložba ostvarit će
sinergiju i s velikom hi – fi izložbom koju ćemo otvoriti u petak 26.5., a ne moramo posebno ni naglašavati zašto će nam se tematski savršeno uklopiti u ovogodišnji Multipak, bit će to jedinstveni spoj zvuka i harmonije pokret.

Izložba ostaje otvorena u muzeju do 24.6.2023.!


Međunarodni dan muzeja

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, pokrenuo je 1977. godine Međunarodni savjet za muzeje (ICOM), a na inicijativu MDC-a u Hrvatskoj se obilježava od 1980. godine.
Muzej grada Pakraca bavi se zaštitom i prezentacijom kulturne baštine ovoga kraja te svojom raznolikom prezentacijskom aktivnošću (izložbe, muzejske radionice, predavanje, različite muzejske akcije) daje bitan doprinos kulturnom, društvenom životu grada.
Muzej sutra radi čitavog dana, točnije od 7:00 do 19:00 sati te je ulaz za sve posjetitelje besplatan!

Volontiraj na Multipaku!

Voliš glazbu i filmove? Želiš biti dio kreativnog Multipak tima, a usput se družiti i zabavljati?
Javi nam se slanjem poruke na našim društvenim mrežama ili na e-mail i volontiraj na 11. Multipaku- najvećem multimedijalnom događaju u ovom dijelu Europe! ????

ELECTRIC CORN u Pakracu!

Ove godine na našem velikom MULTIPAK koncertu zabavljat će nas i rasplesati požeški band ELECTRIC CORN u petak, 26.5., u dvorištu Janković s početkom u 21 sat!
Electric Corn sastavljen je od glazbenih profesionalaca, profesora glazbe, glazbenih pedagoga i glazbenih entuzijasta. Fokusirani su na funk, soul, disko glazbu 70-ih, 80-ih i 90-ih, ali i plesne hitove današnjice. Forma banda odražava duh vremena i glazbe koju band izvodi. Band se sastoji od 12 članova koji čine klasičnu ritam sekciju, puhačku sekciju (truba, trombon i saksofon), dvije pjevačice, pjevača i ton majstora.
Band se razvio kao ogranak jazz orkestra Big Banda Požega te privlači veliki broj publike koju zanima kvalitetna plesna glazba i nešto drugačije od ustaljene ponude prisutne na tržištu.
Ulaz na koncert je besplatan!
Mi jedva čekamo plesati u našem dvorištu, a Vi?

Skip to content