Izložba “Vatroslav Lisinski”

U četvrtak 24. studenoga u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac u 18 sati otvaramo zanimljivu izložbu o jednom od najvećih hrvatskih skladatelja, Vatroslavu Lisinskom. Ova izložba nastala je prije tri godine i to povodom 200. obljetnice rođenja slavnog hrvatskog skladatelja, a do sada je obišla brojne hrvatske gradove. Veselimo se što ćemo je moći predstaviti i u Pakracu.
Autor izložbe je Stjepan Sučić, dugogodišnji potpredsjednik Matice hrvatske, a sada član Matičina Glavnog odbora. Godinama je vrijedno skupljao građu kako bi što detaljnije prezentirao lik i djelo Vatroslava Lisinskog te njegovu važnost za hrvatsku kulturu i umjetnost. Njegovo glazbeno stvaralaštvo dalo je najljepše ruho hrvatskom pjesništvu, oduševljavalo glazbenu publiku i osobito poticalo nove njegovatelje i skladatelje hrvatske glazbe.
Izložba će se u prostoru Osnovne glazbene škole moći razgledati sve do 23. prosinca 2022. godine. Pred vama je jedinstvena prilika da provjerite koliko toga znate o jednom od hrvatskih velikana i najvećih imena hrvatske povijesti i umjetnosti.
—-
Skip to content