Kapela svetog Ivana Nepomuka

U ovo vrijeme došašća iskreno smo presretni što možemo najaviti još jedno događanje i to ono povodom službenog završetka obnove interijera Kapele Sv. Ivana Nepomuka koja traje već više godina. Ova Kapela predstavlja jedan od najvrjednijih dijelova kulturno – povijesne jezgre Pakraca.
Izvana je obnovljena još 2002. međutim njezina unutrašnjost je ostala dugi niz godina u vrlo lošem stanju. Nakon jednog članka u Pakračkom listu 2015. počelo se s konkretnim pokušajima čišćenja i obnove unutrašnjosti koji su napokon završili u ljeto ove godine. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i medija RH te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije obnovljeni su i rekonstruirani već oronuli svodovi, izvršena je restauracija i rekonstrukcija oslika zidova i svodova te su izrađene nove drvene klupe i drveni kor.
Stoga najavljujemo i svečano otvorenje za javnost ove Kapele u srijedu, 14.12.2022. s početkom u 18.00h. Otvorenje ćemo obilježiti malom izložbom o tijeku obnove unutrašnjosti te zvonkim glasom djevojaka iz Osnovne glazbene škole Pakrac (Aoide) koje će izvođenjem sakralnih pjesama glazbeno obogatiti ovaj svečani trenutak. Naravno uz našeg župnika Jozu Zorića i sve vas koji ćete s nama podijeliti ovu radost završetka uređenja Kapele uz koju su starije generacije posebno vezane, a nove je tek trebaju otkriti!
Skip to content