Noć muzeja 2023.

Ovogodišnja Noć muzeja 2023. odvija se uz krilatice Muzeji su važni! Muzeji imaju moć! Kako bi vas u to i uvjerili, kao i svake godine pripremili smo bogat i raznolik program za sve generacije.

Muzej grada Pakraca posebno u ovoj noći bit će otvoren od 18.00 – 1.00!

U Muzeju ćete moći razgledati izložbu “Slatki život – 100 godina tvornice Zvečevo”, opustiti se uz Povratak u 80-e u Pakracu te poslušati puno dobre i kvalitetne glazbe.

Za naše mališane pripremili smo i priču za laku noć koju će nam izvesti Mali teatar odnosno neponovljivi Tata Slikovnica sa svojom pomoćnicom. Pročitat će nam i predstaviti Pahuljastu, najnoviju u nizu slikovnica poznatog meteorologa Zorana Vakule.

Sjećate li se neizostavnih igara u 80-ima – Čovječe ne ljuti se, Domino, Križić – kružić? U Noći muzeja pripremamo vam upravo večer tih društvenih igara, mali podsjetnik na prošla vremena i drugačije načine zabave.

Predstavit ćemo digitalizirane Pakračke vjesnike u novom i kvalitetnijem ruhu, s naglaskom na 80-e godine 20.stoljeća. Digitalizacija Pakračkih vjesnika koji su dio fonda zavičajne zbirke Gradske knjižnice Pakrac, dio je zajedničkog projekta Muzeja i Knjižnice, kojim građu vezanu uz zavičajnu povijest želimo približiti što široj publici.

Preslušavat ćemo gramofonske ploče i kazete, pogledati stari film na video kazeti ili projektoru – tehničkim čudima 80-ih.

Igrat ćemo se, učiti, slušati, družiti se, zabavljati, istraživati i provesti još jednu nezaboravnu noć u muzeju. Ne propustite nas posjetiti jer uz sve ovo očekuje vas i neizostavna bogata domaća gastronomska ponuda!

Navratite do Muzeja grada Pakraca i provjerite na licu mjesta zašto su muzeji važni!


Skip to content