Noć muzeja u Muzeju grada Pakraca, 2022.

 

 Noć muzeja 2022. održat će se u okolnostima koje su gotovo nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu. Unatoč tome što je ova muzejska noć i u našem muzeju bila najposjećenija i najveselija u godini ovogodišnju ćemo ponovno morati prilagoditi ovom, novom normalnom vremenu epidemije.

Tema Noći muzeja 2022.  je Muzeji –  između digitalnog i stvarnog. Činjenica je da naša dosadašnja  iskustva mogu potvrditi kako su digitalni sadržaji zanimljivi, ali ništa ne može zamijeniti susret uživo i doživljaj muzejskih predmeta i muzeja u stvarnom trenutku i vremenu. Zato ćemo ipak i ove godine otvoriti vrata stvarnog muzeja, ali uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi.

Muzej grada Pakraca u Noći muzeja će svoja vrata otvoriti u razdoblju od 18.00 do 23.00 uz program koji će se odvijati u Muzeju grada Pakraca, Gradskoj vijećnici u Kompleksu Janković te digitalni sadržaj na www.muzej-pakrac.hr.

Muzej grada Pakraca / 18.00 – 23.00

Kulturna terapija

Retro glazbena slušaonica, mogućnost slobodnog istraživanja i uvida u najzanimljiviju građu zavičajne povijesti Pakraca. Glazba te ugodan muzejski, kulturni ambijent dokazano imaju terapeutski učinak na sve generacije.

Retro gameri!  Isprobajte kako je to biti gamer na muzejskim računalima. U Noći muzeja očekuje vas prava retro – igraonica.

Prezentacija nadograđenog 3D modela Starog grada Pakraca

Prezentacija 3D modela srednjovjekovnog Starog grada Pakraca koji se stalno nadograđuje i otvara sve više mogućnosti za poboljšanje prezentacije utvrde i srednjovjekovne povijesti u virtualnom svijetu.

Noćna potraga / potragu organiziramo u muzeju i svatko zainteresiran će preko određenih izloženih muzejskih predmeta moći pokušati riješiti noćnu muzejsku zagonetku. Točna rješenja nagrađujemo!

Kutak s Grofom, Groficom i Caricom!

Dječji kutak!  Igraonica u prizemlju muzeja za svu djecu željnu stvarne igre

Između digitalnog i stvarnog / pročelje muzeja

 

Digitalni sadržaji i noćni muzejski kviz na stranicama www.muzej-pakrac.hr!