Tragom Jankovića 2023.

⚜️Dragi naši ljubitelji povijesti,
predstavljamo Vam ovogodišnji bogati program naše manifestacije oživljene povijesti – TRAGOM JANKOVIĆA 2023.
⚜️Ovogodišnju manifestaciju najavit ćemo plesom u srijedu, 20.9., u 17:00 sati na našoj gradskoj šetnici i to “Plesnom radionicom” s našom dragom voditeljicom Vlastom Rittig.
⚜️Središnji dio manifestacije odvija se u subotu, 23.9., u dvorištu Janković s početkom u 10:00 sati kada nam započinje program nazvan “Prijepodne za mlađariju”. U 10:00 sati očekuje nas “Vrtlarenje po vlastelinski”, radionica koja je već postala tradicija na našoj manifestaciji. I ove godine uredit ćemo jedan kutak našeg dvorišta Janković uz pomoć naše drage voditeljice radionice Daliborke Duchač.
⚜️U 11:00 nam stiže Margareta Peršić sa svojim pripovjednim nastupom “Pričom te zovem”.
⚜️Točno u podne (12:00), svoj rad i svoje prekrasne ljubimce prezentirat će nam Udruga uzgajivača golubova listonoša “Krila Slavonije”.
⚜️Također od 12:00 sati započinje i “Vlastelinsko poslijepodne”, pripreme za kostimiranje te “Barokni frizeraj”.
⚜️Od 13:00 sati u našem dvorištu Janković očekuje Vas “Pivski banket s Grofom, Groficom i Caricom” za koji je zadužena Pivovara Slavonica.
⚜️U 14:00 slijedi nam program “Ples i pjesma za pučanstvo” kada će nam u našem dvorištu nastupiti KUD-ovi.
⚜️Od 15:00 sati moći ćete se provozati “Kočijom po gradu”.
⚜️U 15:00 sati očekuje Vas prezentacija “Povijest mačevanja” Škole povijesnog europskog mačevanja “Ars Gladiatoria” iz Zagreba.
⚜️U 16:00 krećemo u kostimiranu šetnju pakračkim ulicama te se upoznajemo s povijesnim utjecajem obitelji Janković na grad Pakrac.
⚜️U 17:00 okušajte svoju sreću te zaigrajte grofičinu tombolu “Lov na sreću”!
⚜️ U 19:00 svi zajedno ćemo uživati u “Baroknoj zabavi”. Za glazbene note zadužena je Osnovna glazbena škola Pakrac, a barokni ples izvest će nam već dobro nam poznati gosti Udruga Potkalnički plemenitaši.
Čitavog dana družimo se s našim Društvo Mađara Pakrac DMP i našim gostima iz Čeprega.
Pridružite nam se i doživite dašak prošlosti u našem gradu!

Skip to content