Muzejska potraga za blagom!

Povodom Međunarodnog dana muzeja 2020. pripremili smo iznenađenje za sve one koji bi htjeli saznati nešto o povijesti svoga grada, a ujedno se dobro zabaviti i prošetati na svježem zraku. Muzejska potraga za blagom upravo je kako joj sam naziv kaže, potraga za najvažnijom gradskom baštinom, blagom koje nam je od neprocjenjive vrijednosti. Princip ove igre vrlo je jednostavan trebate samo pronaći i očitavati QR kodove, koje smo postavili po različitim lokacijama po gradu i pratiti uputstva i pojašnjenja na njima. Ako nemate preuzmite neku od besplatnih aplikacija za očitavanje QR kodova. Svaku točku koju prođete u potrazi trebali bi popratiti selfiem kao dokazom da ste pronašli svaku od njih te s njima doći kasnije do Muzeja grada Pakraca po svoju nagradu!

Ovdje ćete pronaći početne kodove za dvije potrage, potragu A i potragu B! Izaberite jednu od njih dvije, učitajte ponuđeni početni kod i krenite u pustolovinu ?

Želimo Vam puno uspjeha i ne zaboravite navratiti do muzeja po nagradu!

 

Muzejska potraga za blagom A

Hrabro krenite prema jednoj kući koja i danas ponosno stoji kao svjedok nekog drugog vremena. Nakon što pređete Mali most, pogledajte lijevo i desno kada prelazite cestu. 30 metara sjeverno od drvoreda borova, tik uz cestu koja vodi do Hotela Pakrac nalazi se jedna stara zgrada. Danas je bolje vidljiva cigla od koje je građena, nego brojni ukrasi na fasadi koji su je nekada davno činili prekrasnom. Ova zgrada ima nekoliko ulaza, a u blizini jednog od njih nalazi se trag koji će vas odvesti do sljedeće lokacije.

 

Muzejska potraga za blagom B

Pođite prema izvoru vode koji se nalazi na osami, na raskrižju puteva. Jedan put vodi prema središtu grada, jedan prema igralištu Jug, a jedan prema Omanovcu!

Skip to content