Godišnja izložba KARIKATURA članova Hrvatskog društva karikaturista

S velikim veseljem i ponosom najavljujemo Godišnju izložbu karikatura članova HDK u našem muzeju koju ćemo svečano otvoriti u petak,10. svibnja 2024. s početkom u 19:00 sati.
Hrvatsko društvo karikaturista osnovano je 1985. godine, a ove godine slavi dvadeset i osmu obljetnicu uspješnog rada. Svakodnevni izlazak karikatura u dnevnim i tjednim novinama svojevrsni je barometar stanja, pokazatelj društvene klime i mjerilo medijske slobode. Svake godine Hrvatsko društvo karikaturista organizira izložbu članova, na kojoj se izlažu radovi većine od stotinjak članova društva. Izuzetno nam je drago što će ovogodišnja izložba članova gostovati i u našem Pakracu.
Na samom svečanom otvorenju sudjelovat će vrhunski karikaturisti: Nikola Plečko poznatiji kao Nik Titanik, ujedno i predsjednik Hrvatskog društva karikaturista, Davor Trgovčević, potpredsjednik društva, te Milan Lekić – Lex, član izvršnog odbora. Samo otvorenje bit će obilježeno i posebnom atrakcijom – naime, Davor Trgovčević i Milan Lekić – Lex će uživo i potpuno besplatno izrađivati brzopotezne portretne karikature zainteresiranim posjetiteljima.
Podržite svojim dolaskom karikaturiste i njihovu nepresušnu maštu kojom iscrtavaju našu svakodnevicu. Vjerujemo kako će vas razveseliti svojim neponovljivim i vještim crtežima, ali i pronicavim, duhovitim i brzopoteznim komentarima stvarnosti koja nas okružuje.
Vidimo se u petak!

Skip to content