Radionica: Ja bolji građanin

Imate mnoge nedoumice prilikom razvrstavanja otpada? Želite postati odgovorniji građanin ? Ako su odgovori na ova pitanja potvrdni onda ste pravi kandidat za našu iduću radionicu na COOLturnom ljetu pod nazivom “Ja bolji građanin”.
Voditeljica radionice je Marina Matijević, ekološki osviještena komunikologinja, koja je 2021. godine pokrenula inicijativu Ja bolji građanin kojom dijeli jednostavne, kratke i direktne upute za odvajanje otpada te pojašnjava načine kako smanjiti otpad. Sigurno ste se dosada susreli s mnogim dilemama oko recikliranja otpada. Primjerice, kamo i zašto baciti korišteni papirnati ubrus ili ambalažu dezodoransa u spreju. Odgovor je da papirnati ubrus, dok god nije dodirnuo kemikaliju, u manjim količinama može u biootpad, a prazna ambalaža dezodoransa ili pjene za brijanje, iako je metalna, zbog prisutnoga tlaka ne baca se u žute spremnike, nego je treba odnositi u reciklažno dvorište.
Svoj angažman kroz sve akcije koje provodi Marina objašnjava na idući način: Svaka naša promjena kad je riječ o očuvanju okoliša, ma koliko nam se činila mala, pomak je nabolje i iznimno je važna za poboljšanje života na planetu. Svaka mala održiva promjena vodi k drugoj maloj ili većoj promjeni pa onda dobijemo efekt grude snijega, kotrljanjem postaje sve veća i veća.
Postanite i vi dio ove grude koju je Marina zakotrljala i pridružite nam se na ovoj zanimljivoj praktičnoj i edukativnoj radionici u našem zelenom, dvorištu Janković koja će se održati u srijedu 28. lipnja 2023., u 18.00 sati.
Radionica je namijenjena svim generacijama i besplatna je!

Skip to content